Wat is mobiele marketing en waarom is dit de toekomst?

Tegenwoordig heeft (bijna) iedereen een smartphone, het is haast niet meer weg te denken. In dit artikel ga ik je uitleggen wat mobiele marketing is, waarom mobiele marketing onderschat wordt en wat voor mogelijkheden er zijn.

Wat is mobiele marketing?

Mobiele marketing is kort gezegd: marketing op mobiele telefoons en tablets. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld die kleine advertenties in games, advertenties in de Google zoekresultaten.

Waarom is mobiele marketing de toekomst?

Mobiele marketing is de toekomst omdat het erg persoonlijk en gepersonaliseerd is. Ook is de doelgroep bijna non-stop te bereiken. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en deze staat altijd aan. Mensen willen altijd te bereiken zijn en op de hoogte blijven van actuele dingen van kennissen en bedrijven. Met een smartphone is dit te realiseren. Op het plaatje hieronder wordt duidelijk aangegeven waarom de toekomst bij smartphones ligt. Op het plaatje is te zien hoeveel tijd er maandelijks besteed wordt op Facebook en Twitter. Hierop is duidelijk te zien dat mobiel erg dominant is.

Statista-Infographic_1886_facebook-and-twitter-usage-by-platform-

Waar liggen de mobiele marketing mogelijkheden?

  • Games, smartphones worden veel gebruikt voor games. Jouw advertentie in een populaire game kan dus voor veel potentiële klanten zorgen!
  • Adverteren via Google, momenteel wordt mobiel internet veel oriënterend gebruikt, vooral voor snelle informatie. Mensen doen dit natuurlijk via Google dus hier ligt een enorme mogelijkheid.
  • Hogere conversie rate, een ander voordeel van mobiel adverteren tegenover desktop is dat je via mobiel een accurate locatie hebt waardoor er gericht(er) geadverteerd kan worden.
  • Responsive webdesign. Tegenwoordig wordt er al meer rekening gehouden met mobiel internet, maar nog lang niet genoeg. Hier echt tijd en aandacht aan besteden zal in de toekomst nog veel belangrijker worden.

Conclusie

Concluderend kunnen we wel stellen dat er ontzettend veel potentie in de mobiele markt zit en dat hier nog lang niet optimaal gebruik van gemaakt wordt. Mobiele websites of responsive websites kunnen nog veel beter geoptimaliseerd worden, vooral een makkelijke betaalmethode is mobiel nog niet veel te vinden.

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen met mobiele marketing? Laat dan even een berichtje achter of kijk naar het Winstmagneet Plan

 

Originally posted 2014-08-27 16:29:27.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *