Passie vinden en er geld mee verdienen?

Hoe vind ik mijn passie en verdien ik er geld mee? Je passie ontdekken is een belangrijk onderdeel van je leven. Je leeft tenslotte maar 1 keer, dus het zou zonde zijn als je hier geen plezier en beleving uit haalt. Het ontdekken van je passie is een proces waarin je verschillende vragen aan jezelf moet stellen. Vaak ben je er al mee bezig, alleen ben je er niet van bewust of herken je niet dat het je passie is omdat het vanzelfsprekend is.

Wat is passie?

Passie is iets wat je leuk vind om te doen en waarmee je zonder problemen uren mee bezig kan zijn. Het liefst zou je er de hele nacht mee door gaan, het verveelt je nooit. Het geeft je een goed gevoel omdat je er plezier in hebt en er talent voor hebt. Meestal is het resultaat ook verbluffend van wat je gedaan hebt. Wanneer iets je energie oplevert dan ben je met je passie bezig.

Passie, talent en geld

Iemand die gepassioneerd bezig is met zijn werk, is meestal ook een kei in wat hij doet. Of het nu metselen, timmeren, websites bouwen, video’s maken is, het resultaat mag er zijn.
Het gaat allemaal erg makkelijk en kost je weinig energie omdat je er al jaren mee bezig bent en er voor geleerd hebt. En als je het resultaat om kunt zetten naar een verdienmodel, dan verdien je er ook nog geld mee!

Om goed geld te verdienen moet je echt bezig zijn met wat je leuk vind. Maar hoe weet je nu wat je passie is?

Ontdekken van je passie

Er is niets leuker dan voortdurend met je passies bezig te kunnen zijn. Het ontdekken van je leukste bezigheden is vrij eenvoudig. Met een aantal vragen ontdek je waar jij de hele dag mee bezig wilt zijn.

Pak een pen en papier en schuif alles aan de kant wat voor afleiding kan zorgen. Volg nu het onderstaande stappenplan, ik heb mijn eigen situatie er ook bij gezet:

  1. Schrijf je favoriete bezigheid op; het helpen van mensen bij het ontdekken van hun passie en bouwen van een winstmagneet
  2. Stel jezelf de vraag: Wat vind je er zo leuk aan?; Ik vind het leuk om mensen te laten stralen, te laten glimlachen, een gelukkig leven te bieden en winst te laten halen met hun business
  3. Stel jezelf de vraag: Wat vind je er zo mooi aan?; het geeft gevoel van waardering en er wordt veel gelachen als het goed gaat met mensen!
  4. Stel jezelf de vraag: Wat vind je daar nu zo mooi aan?; ik krijg een lekker gevoel als ik een steentje heb bij gedragen aan het leven van een ander en vind het heerlijk om een potje lekker te lachen!
Als antwoorden vrijwel gelijk zijn aan elkaar dan heb je ontdekt wat je passie is.

Passie is belangrijk!

Passie is je motor, het geeft je reden om een actie te doen. Het drijft je naar resultaten en zorgt dat je plezier hebt in je leven. Het levert positieve energie, brengt geluk en vrijheid, zodat je kunt doen wat je wilt! Natuurlijk kun je in die vrijheid niet achterover in je stoel gaan zitten, omdat je vind dat dit je passie is. Het leven kost geld en daarom moet er ook verdiend worden. Maar hoe verdien je nu geld met je passie?

Geld verdienen met je passie

Een passie kost vaak veel tijd en energie. Gezien deze twee zaken erg schaars zijn in het leven, is het belangrijk om hier zuinig mee om te gaan en het maximale er uit te halen. Als je een baan hebt, waar je misschien niet bezig bent met je passie, dan blijft er vaak nog weinig tijd over om er echt mee bezig te kunnen zijn. Het is daarom veel idealer als je die zelfde centen kunt verdienen met iets wat je WEL leuk vind.

Om poen met je passie te verdienen is het belangrijk om 4 elementen te hebben. Hoe dichter deze bij elkaar komen, hoe meer geld je kunt verdienen.

De elementen zijn:
  1. Passie
  2. Talent
  3. Waarde / Product
  4. Middel

In mijn geval gaat dit als volgt:

Ik help mensen om hun passie te vinden en hier winst mee te maken. Daarbij gebruik ik mijn talenten, zoals spreken, uitleggen, ict kennis, structuur, focus, energie creëren, etc. Ik bied mensen waarde door hen te helpen met vraagstukken, meer geluk te krijgen en meer geld te verdienen. De middelen die ik hiervoor gebruik zijn presentaties, de Winstmagneet website, mijn persoonlijke weblog www.mennobouma.com en bedrijfswebsite www.lives.nl.

Het toepassen van mijn passie in mijn werk geeft me de mogelijkheid om mijn talent te delen. Dit geeft een gevoel van bevrediging en zelfvertrouwen, waardoor mijn kwaliteit en service ook steeds beter worden.

Winstmagneet Website

Veel van mijn bezoekers vragen zich af wat nu het juiste middel is om in de markt te treden en vindbaar te worden in Google. Een aantal hebben een website die fungeert als folder en die weinig verkeer om omzet genereert. De oorzaak hiervan is dat er geen draaiboek aanwezig is, geen handleiding die vertelt hoe je goed actief kunt zijn op internet. Ook zijn technische systemen onvoldoende ontwikkeld om de juiste acties op de juiste manier in te zetten.

Een Winstmagneet Website is een kant-en-klare online business, sterk geoptimaliseerd voor Google, met een handig draaiboek genaamd Winstmagneet Plan. Heb je ook zin in veel verkeer op je website en echte resultaten?

Klik hier om ook een Winstmagneet te worden!

Originally posted 2013-09-04 21:22:41.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *