Hoe kan ik mijn website geschikt maken voor mobiele apparaten?

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon bijvoorbeeld om een bepaald product op te zoeken. Dit is dus hét moment om toe te slaan: de gebruiker zal dit product zeer waarschijnlijk meteen willen aanschaffen. In dit artikel bespreken we een stappenplan tot een succesvolle website geschikt voor mobiele apparaten.

Wel of niet mijn website geschikt maken voor mobiele apparaten?

“Waarom moet ik investeren in een mobiele website? Ik heb toch al een website?” Dat is wat ik regelmatig te horen krijg als ik vraag of zij hun website ook mobiel geschikt willen hebben. Oké, het kost iets extra, maar het is het zeker waard.

Stel je hebt net een website opgestart omdat je hobby uit de hand begint te lopen: die zelfgemaakte decoratie accessoires voor in de woonkamer blijken toch erg in trek te zijn. Een potentiële klant zit op de bank te surfen op haar smartphone en denkt “ik kan nog wel een mooi poefje gebruiken ter decoratie om mijn woonkamer op te fleuren”. Deze potentiële klant zoekt op google naar “decoratie poef wit” en komt op jouw website terecht. Tot haar irritatie laadt de website niet snel en moet ze ver inzoomen om uberhaupt de “bestel-button” te kunnen vinden. Jouw potentiële klant begint zich te ergeren en surft weer terug naar Google.

Hoe maak ik mijn website geschikt voor mobiele apparaten?

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen de mogelijkheid om te internetten op mobiele apparaten. Denk bijvoorbeeld aan de tablets zoals Apple iPad, Samsung Galaxy Tab en Nexus 7 of aan de smartphones zoals Apple iPhone, Samsung Galaxy S en Nokia Lumia. Hieronder volgt een stappenplan die jouw website ook mobiel tot een succes brengt.

Stap 1: Laat de statistieken doorslaggevend zijn

Ga na of jouw website bezocht wordt via mobiele apparaten. Om hoeveel potentiële klanten gaat het? Hoe lang zijn deze klanten gebleven op jouw website? Al deze statistieken over het mobiele verkeer op jouw website kun je terugvinden via Google Analytics. Heb je nog geen account? Meld je hier dan gratis aan bij Google Analytics.

Laat de statistieken antwoord geven op jouw vraag of je wel of geen mobiele website gaat maken.

Geld verdienen met een mobiele website

Stap 2: Laat de klant kiezen tussen de normale en mobiele webpagina

De programmeur van jouw website kan een mogelijkheid in de website bouwen die ervoor zorgt dat mobiele gebruikers automatisch worden doorverwezen naar de mobiele pagina. Ik prefereer zelf een optie om de bezoekers zelf te laten kiezen tussen de normale webpagina en de mobiele webpagina.

Geld verdienen met een mobiele website

Geld verdienen met een mobiele website

Stap 3: Minder is meer

Geld verdienen met een mobiele websiteHoud het zo simpel mogelijk. Het scherm van een mobiele apparaat is kleiner en daarnaast is de batterijduur korter. Denk goed na over het aantal afbeeldingen en verklein de bestandsgrootte. Dit zorgt voor een snelle laadtijd. Maak de structuur van het menu verticaal om het gebruiksgemak te vergroten.

Stap 4: Responsive design

De schermgrootte van de mobiele gebruiker is zoals eerder gezegd kleiner en verschilt per merk en type. Zorg daarom voor een design dat zich automatisch aanpast aan de schermgrootte, oftewel een responsive design. Tekst springt dan automatisch terug zodat de gebruiker niet hoeft te scrollen.

Winst maken met een mobiele website

Stap 5: Maak de website makkelijk vindbaar (SEO / landingspage)

Winst maken met een mobiele website

Geef ieder product of dienst een eigen pagina. Hierdoor ontstaat er een landingspagina voor ieder product of dienst. Zorg dat hier de belangrijke zoekwoorden vermeld staan die helpen bij een succesvolle SEO marketing. Google hecht namelijk veel waarde aan landingspagina’s met de juiste keywords.


Stap 6: Test je mobiele website op alle platformen

Winst maken met een mobiele websiteIeder platform kan een andere weergave geven van jouw website. Zorg daarom dat jouw website getest is op alle mogelijke platformen en mobiele internetbrowsers.

 

Gratis advies nodig over uw mobiele website?

Met veel humor, plezier en resultaat help ik bedrijven klantvriendelijk en winstgevend te worden met internet. Ik bouw (mobiele) websites, (mobiele) Magento webshops, applicaties en geef strategisch advies over online marketing, gebruiksgemak, klantverleiding, organisatie en strategie. Vraag hier om gratis professioneel advies!

Originally posted 2013-09-10 22:45:05.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *