Videomarketing voor betere conversie van je website

Videomarketing voor betere conversie van je website? Een gepersonaliseerd filmpje kan voor verhoging van conversie zorgen. Door snel en duidelijk informatie over je product te geven heeft de klant sneller de neiging om actie te ondernemen. In deze blog ga ik je uitleggen hoe jij je conversie kunt verhogen door middel van een video.

Video’s worden steeds populairder

Er wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van video’s op websites. Waar men vroeger vaak nog pagina’s had met alleen maar tekst word dit langzaam vervangen door video’s. Het is voor de bezoeker natuurlijk aantrekkelijker een video te bekijken dan grote stukken tekst te lezen.

Video’s zijn ook voor bijna alle onderwerpen geschikt. Het is mogelijk je hele idee/product uit te leggen binnen een paar minuten door gebruik te maken van beelden. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruik maken van interviews of animaties.

SEO

Door middel van video’s kom je hoger in de Google zoekresultaten wat er voor zal zorgen dat je meer bezoekers binnenhaalt. Voor de SEO zijn er een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden tijdens het maken van de video. Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat je goede content hebt. Youtube kijkt bij elke video naar het hoelang het is bekeken. Als de bezoeker vaker de hele video bekijkt zal deze hogerop in Google komen dan video’s die na een paar seconden weer wordt uitgezet. Zorg er met je content dus voor dat de kijker geïnteresseerd blijft.

Video’s komen ook sneller hogerop in Google door likes/shares via social media dan het aantal keer dat video is bekeken. Ook heeft het gebruiken van tags minder effect dan de populariteit van de video op social media. Natuurlijk zijn dit soort dingen niet geheel onbelangrijk. Zorg ervoor dat je een goede titel hebt en doe wat research naar tags die gebruikt worden bij video’s in dezelfde categorie.

Conversie

Doordat de video jouw hoger in Google te plaatsen zul je meer bezoekers trekken, maar dat betekend niet gelijk een hogere conversie. De verhoging in conversie komt hoofdzakelijk van het feit dat de bezoeker niet meer geïnteresseerd is in het lezen van grote stukken tekst. Na onderzoek is gebleken dat de bezoeker wel degelijk sneller een product zal kopen na het kijken van een goede video.

Originally posted 2014-04-22 12:16:05.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *