Google author rank verbeteren?

Google author rank verbeteren? Google kan tegenwoordig auteurs herkennen. Author rank is een algoritme dat bepaald hoe succesvol jij bent als een auteur. In deze blog ga ik je uitleggen hoe jij je Google author rank kunt verbeteren.

Wat is Google author rank precies?

Google author rank is ontwikkeld om de vindbaarheid van goede artikelen binnen de zoekmachine te verbeteren. Aan elke auteur word een “rank” gekoppeld die aangeeft of jij over het algemeen interessante berichten post of niet. Als jij een populaire auteur bent zullen je nieuwe berichten dus ook meteen goed vindbaar zijn.

Wat bepaald je rank?

Er zijn veel statistieken die gebruikt worden voor het bepalen van je rank binnen Google. Hier volgen een paar voorbeelden:

  • Aantal mensen dat jou in hen Google+ kring heeft.
  • Rank van mensen  in je Google+ kring.
  • Aantal reacties op social media.
  • Aantal likes/shares op social media.
  • Links naar je berichten op andere pagina’s.

Hoe verbeter je je rank?

Aangezien je auteurs rank steeds belangrijker wordt wil je deze natuurlijk graag verbeteren. De beste methode is natuurlijk het delen van contect dat mensen interesseert. In tegenstelling tot SEO is het in dit geval dus beter om niet een hoop berichten te gaan maken die met elkaar te maken hebben. Het draait er hier niet om hoeveel je berichten je schrijft maar hoe vaak je bericht gedeeld/liked wordt.

Verder kan goed gebruik van Google+ ook je rank verbeteren. Je kunt zelf eens op zoek gaan naar interessante berichten en hier op reageren. Ook kun je andere populaire auteurs toevoegen aan je Google+ kring en je eigen profiel volledig invullen.

 

Originally posted 2014-05-07 15:51:24.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *