Gedrag van de Hersenen Beïnvloeden met Neuromarketing

Vrijwel alle klanten die gebruik maken van het Winstmagneet Plan willen meer verkeer naar hun website en een betere conversie van deze bezoekers naar nieuwe klanten. Dit laatste kun je doen door het gedrag van je bezoekers te beïnvloeden.

Gedrag van de Hersenen Beïnvloeden voor betere Conversie

Op het moment dat je als bezoeker een website bezoekt reageren de hersenen op hetgeen wat je ogen te zien krijgen. De wetenschap waarbij de reactie van de hersenen onderzocht en beïnvloed wordt, wordt ook wel Neuromarketing genoemd.

Het is bij Neuromarketing de kunst om bepaalde delen van de hersenen dermate te ‘pleasen’ dat de bezoeker ervoor kiest om met jou in zee te gaan. Op dat moment maak je een conversie.

Factoren waarmee je hersenen kunt beïnvloeden

Om te zorgen dat de bezoekers van je website klant worden, moet je een aantal factoren van je website aanpassen. Dit proces wordt ook wel Conversie Optimalisatie genoemd.

De volgende factoren zijn van invloed op de conversie van je website:

  • design, ziet het er mooi uit?
  • duidelijke propositie, is het duidelijk en makkelijk allemaal?
  • hebzucht, heb ik het nodig of zou ik het nodig kunnen hebben?
  • jaloezie, waarom hij wel en ik niet?
  • lust, bevredigd het een verlangen?
  • woede, waarom krijg ik dat toch nooit?
  • gunfactor, het gunnen van een beloning

Design

Als je op het punt staat om iets te kopen, dan is het eerste waarop je reageert hetgeen wat je ziet. Als je iets ziet dan schieten ogen direct een aantal vragen naar de hersenen. Ziet het er mooi uit? Heb ik trek in die lekkere hamburger? Je hersenen geven een seintje aan bijvoorbeeld je hand die de muis beet heeft en bepaald of je wel of niet op die koopknop klikt.

Propositie

De boodschap van je aanbod hangt sterk samen met design. Een propositie is een omschrijving van je aanbod. Hierin staat wat de details zijn van je product, wat de randzaken bevatten zoals garantie, maar ook wat je verzendbeleid e.d. is. Het is het totaalpakket van benodigde informatie om tot een actie over te gaan. Bij een goede propositie zijn alle drempels verwijderd.

Hebzucht

Dat moet ik ook hebben! Het liefst wil je dat bezoekers snakken naar je product. Het verbeteren van de hebzucht kun je bijvoorbeeld doen door een ‘clubje’ gevoel en schaarste te creëren. Mensen willen graag iets hebben wat anderen niet hebben. Het liefst willen ze wel laten zien aan anderen en jaloers maken dat ze die ‘unieke plaat’ hebben.

Jaloezie

Hebzucht en jaloezie hebben daarom ook sterk met elkaar te maken. Jaloezie kent twee vormen; jaloers zijn en jaloers maken. Je kunt jaloers zijn op iemand omdat hij iets heeft wat jij (nog) niet hebt. Op je website kun je dit beïnvloeden door bijvoorbeeld trotse bezitters te tonen die dat schaarse product wel hebben. De mensen die hier getoond worden zijn dus jaloers aan het maken. Het gaat hierbij dus om spanning te creëren tussen de spelers die iets niet hebben en de spelers die het wel hebben.

Lust

Je kent ze waarschijnlijk wel; die reclames van Axe waarbij verlangende vrouwen achter de man met die lekkere deo aanlopen. Of die lekkere glanzende hamburgers die je ziet in de McDonalds reclames. Om je aanbod zo goed mogelijk te maken, moet je zorgen dat bezoekers beginnen te kwijlen bij zien van je product. De kunst is dus om een onweerstaanbaar aanbod te maken.

Woede

Bezoekers komen bij jou omdat ze een probleem hebben. Dit probleem kan zo groot zijn dat er zelfs frustraties of woede speelt. Als verkoper van een product moet je goed weten wat de kern van deze woede is. Als je dit namelijk weet dan pak je het probleem bij de wortels aan en kun je een ijzersterk product ontwikkelen dat de oplossing en opluchting is voor je doelgroep.

Gunfactor

De conversie van je website verhoogt enorm als de gunfactor binnen je ‘systeem’ hoog is. Het verbeteren van de gunfactor van je bezoekers kun je verkrijgen door iets te doen waarbij je bezoekers het gevoel krijgen dat ze iets terug moeten doen. Het gaat hier dus om wederzijdse prestaties. Als je veel (gratis) geeft ontstaat er ‘schuldgevoel’ bij je bezoekers en heeft hij of zij de neiging om je te belonen met een aankoop zodat jullie weer ‘quite’ staan.

Meer tips om het gedrag van de Hersenen te Beïnvloeden voor betere Conversie?

In het Winstmagneet Plan leer je met een aantal tips en voorbeelden hoe je de bezoeker kunt beïnvloeden om klant te worden. Het doel van deze samenwerking is om te zorgen dat je meer omzet krijgt met je website. Tijdens deze conversie optimalisatie zal ook jou  website een ware winstmagneet worden.

Originally posted 2014-04-14 11:07:53.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *