3 Simpele dingen die me meer Rust geven

Het zit in de kleine dingen die de kwaliteit van je leven een stuk beter maakt. De drie onderstaande veranderingen hebben ervoor gezorgd dat ik meer rust heb en me beter kan focussen op waar ik op een bepaald moment mee bezig ben.

1. Afleiding verwijderen

Het liefst wil je die ene klus zo snel mogelijk klaar krijgen. Het design van je nieuwe site zo snel mogelijk af krijgen om het aan de wereld te kunnen presenteren. Maar daar gaat die verrekte telefoon weer. Een vriend die je bericht leuk vind, en zo nog 10 keer (in een uur). Op deze manier is mijn spanningsboog ongeveer 5 minuten, wat natuurlijk enorm slecht is voor mijn productiviteit. Weg met de afleiding dus:

  • notificaties van apps uitzetten die veel aandacht vragen
  • leg je telefoon eens op zijn kop, dus op zijn scherm
  • trilfunctie aan, geluid uit
  • gebruik een projectmanagement programma, zoals Basecamp, om kleine dingen met klanten niet via de telefoon te hoeven bespreken (scheelt 30+ belletjes per dag)

2. Aandacht sturen

Iemand met een gezonde werkstijl heeft ongeveer 8 tot 10 actieve werkuren per dag. Je hebt dus ook 8 tot 10 uren om ergens aandacht aan te geven. En om per actie een goed resultaat neer te zetten. Probeer dus tijd daarom met zoveel mogelijk focus te benutten; tijd krijg je namelijk nooit weer terug. Ik doe dit door:

  • 1 keer per uur op mijn telefoon te kijken
  • 2 keer per dag mijn mail te checken, bijv. om 8.00 uur en 17.00 uur, morgen weer een dag
  • 1 keer per dag mijn projectmanagement programma Basecamp af te werken, rond 17.00 uur
  • zo weinig mogelijk afspraken halverwege de dag te plannen
  • weinig televisie te kijken, vooral niet het nieuws (alleen maar negatief) en reclames waarin je in de verste verte geen interesse hebt

3. Dingen opschrijven en gedaan krijgen

Het geeft mij zoveel rust om dingen op te schrijven. Maak per dag eens een lijstje van wat je in je hoofd hebt en ga aan de slag om deze dingen gedaan te krijgen. Stop ook niet eerder dan dat je klaar bent voordat je ergens anders aan begint. Het geeft je aan het eind van de dag een voldaan gevoel, dat je wat nuttigs gedaan hebt en je tijd goed besteed hebt.

Kleine veranderingen hebben grote gevolgen

Als je minder afleiding hebt dan kun je dingen waar je normaal 8 uren over doet in 6 uren af krijgen. Je kunt dus 2 uren extra andere leuke dingen gaan doen. De rust in je hoofd heeft ook als belangrijk gevolg dat je karakter beter wordt. Hiermee wil ik zeggen dat je minder stress hebt waardoor je ook meer ontspannen en beheerst omgaat met je relaties. Mensen zullen je hierdoor ook sneller benaderen voor een leuk gesprek of een nieuwe klus. Door dingen op te schrijven en direct mee aan de slag te gaan krijg je ook veel meer gedaan in je tijd en kun je dus ook meer bereiken in je leven.

rust-krijgen

Dus vraag jezelf eens af: hoe kan ik deze veranderingen toepassen in mijn leven? Ik ben benieuwd naar je reactie, dit kun je achterlaten onderaan deze pagina.

Originally posted 2014-11-06 10:58:17.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *